Mirita

Olen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, viestinnän yrittäjä, ammatillinen opettaja, kahden lapsen sinkkuäiti ja sinnikäs pirulainen. Bisneskoulutettu johtamisen tohtoriopiskelija (KT) sekä hallintotieteiden maisteri, joka on marinoitunut ihan oikeissa töissä. Olen työllistänyt toistasataa ihmistä tapahtuma-alan yrityksessäni, koordinoinut markkinointia isossa firmassa, toiminut pitkään ammattijuontajana, sekä perehtynyt politiikan valtapeliin eduskunnassa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa yhteensä seitsemän vuoden ajan. Tällä kokemuksella varustettuja tekijöitä ei tuolla liiku montaakaan.

Asun Laajasalossa ja toimin Itä-Helsingin Yrittäjien hallituksessa. Yrittäjänä koulutan ja valmennan parempia puhujia, parempia myyjiä, parempia vaikuttajia. Vuosina 2015-2019 olin kansanedustaja Hjallis Harkimon eduskunta-avustaja ja eduskuntaryhmän pääsihteeri. Tätä ennen olin töissä mm. kansainvälisessä yrityksessä sekä opettajana eri koulutusasteilla. Perustin oman yritykseni vuonna 2006 ja työllistin roppakaupalla tapahtumatyöntekijöitä. Työurani aloitin puhelinmyyjänä opiskelujen ohella, kun olin 13-vuotias.

Ajattelen, että jokaisella on oltava mahdollisuus hyvään elämään.

Hyvä elämä lähtee rakkaudella kasvatetuista lapsista, opiskelusta ja yrittäjyydestä. Kun yrittäjien arvostus näkyy päätöksissä, syntyy työtä. Terve markkinatalous ylläpitää hyvinvointia, mikä tarkoittaa jokaisen saatavilla olevaa koulutusta, terveydenhoitoa ja turvallisuutta. Silti elämän tärkeimpiä asioita ei mitata rahassa: hyvä olo lähtee luonnosta, läheisistä ja vapaudesta liikkua.

Harrastan kierrättämistä, kirppiksiä ja vapaaehtoistyötä. Laskettelen ja haluaisin olla intohimoinen juoksija, mutta en ehdi, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti. Tiedän mitä lapsiarki on – myös yksinhuoltaja- ja uusperheissä.

Lue lisää: ”Mä en syntynyt kultalusikka suussa”


Koulutus

Kauppatieteiden tohtoriopiskelija (johtamisen väitöskirjatutkija), UniOGS University of Oulu

Hallintotieteiden maisteri (julkisjohtaminen): Social Capital of Political Leaders – The Third Dimension of Political Power, University of Vaasa

Ammatillinen opettaja (AmO), liiketoiminta ja puheviestintä, Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Turun avoin yliopisto

Bachelor of Business Administration (BBA-tradenomi), Haaga-Helia ammattikorkeakoulu


Nykyiset luottamustehtävät

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, Helsinki

Helsingin Yrittäjät, hallituksen varajäsen

Helsingin Yrittäjät Itä-Helsinki, hallituksen jäsen

Aiemmat luottamustehtävät

Liike Nyt Helsinki -valtuustoryhmän puheenjohtaja (2018-2019)

Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok) (2017-2018)

Uudenmaan maakuntavaltuutettu (2017-2018)

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen (2017-2018)

Suomenkielisen jaoston jäsen (2017-2018)

Kaupunkiympäristölautakunnan varajäsen (2017-2018)

Opetuslautakunta, Svenska sektionen, ledamot (2015-2017)

Helsingin Kokoomuksen Naiset Ry hallituksen jäsen, sihteeri (2014-2017)

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Laajasalo, varapuheenjohtaja (2014-2017)


Aiempi vapaaehtoistyö

#kiusaamineneiolevitsi -kampanja koulukiusaamista vastaan yhteistyössä Aseman Lapset Ry:n, Helsingin kaupungin, poliisin ja Innokampus Oy:n kanssa.

#työharha-kampanja ja YES-kummitoiminta sekä nuorten työelämäyhteistyö.


Erityisosaaminen

Koulutus-, työ- ja elinkeinopolitiikka, yrittäjyys, johtaminen, hyvä julkinen hallinto, poliittinen valta, sisällöntuotanto, liiketoiminta ja viestintä, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot, kasvatus ja pedagogiikka.