Mirita

Viestinnän yrittäjä, opettaja, kahden lapsen sinkkuäiti sekä sinnikäs pirulainen

Olen Laajasalon ainoa kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu. Bisneskoulutettu johtamisen tohtoriopiskelija ja hallintotieteiden maisteri, joka on marinoitunut ihan oikeissa töissä. Yrittäjänä tuotan sisältöjä, esiinnyn sekä koulutan valmennettavista parempia viestijöitä ja vuorovaikuttajia. Olen perehtynyt politiikkaan eduskunnassa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa yhteensä seitsemän vuoden ajan.

Olen koordinoinut markkinointia isossa firmassa, ollut opettajana eri koulutusasteilla, työllistänyt toistasataa ihmistä tapahtuma-alan yrityksessäni vuodesta 2006 ja toiminut pitkään ammattijuontajana. Olen tehnyt vallan tutkimusta eduskunnassa sekä työskennellyt kansanedustaja Hjallis Harkimon eduskunta-avustajana ja eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Aloitin urani puhelinmyyjänä opintojen ohella 13-vuotiaana. Harrastan kierrättämistä, kirppiksiä ja vapaaehtoistyötä. Laskettelen ja haluaisin olla intohimoinen juoksija, mutta en ehdi, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti. Tiedän mitä lapsiarki on – myös eroperheissä.

Opettajan arvoilla ja yrittäjän asenteella

Ajattelen, että jokaisella on oltava mahdollisuus hyvään elämään. Hyvä elämä lähtee rakkaudella kasvatetuista lapsista, sivistyksestä, oikeudenmukaisuudesta ja yrittäjyydestä. Yrittäjyys tarkoittaa minulle ahkeruutta, vapautta, vastuuta, sekä sinnikkyyttä saavuttaa tavoitteita. Kun yrittäjien arvostus näkyy päätöksissä, syntyy mielekästä työtä. Terve markkinatalous ylläpitää hyvinvointia, mikä tarkoittaa jokaisen saatavilla olevaa koulutusta, terveydenhoitoa ja turvallisuutta.


Koulutus

Kauppatieteiden tohtoriopiskelija (johtamisen väitöskirjatutkija), UniOGS University of Oulu

Hallintotieteiden maisteri (julkisjohtaminen): Social Capital of Political Leaders – The Third Dimension of Political Power, University of Vaasa

Ammatillinen opettaja (AmO), liiketoiminta ja puheviestintä, Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Turun avoin yliopisto

Bachelor of Business Administration (BBA-tradenomi), Haaga-Helia ammattikorkeakoulu


Nykyiset luottamustehtävät

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, Helsinki

Helsingin Yrittäjät, hallituksen varajäsen

Helsingin Yrittäjät Itä-Helsinki, hallituksen jäsen

Aiemmat luottamustehtävät

Liike Nyt Helsinki -valtuustoryhmän puheenjohtaja (2018-2019)

Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok) (2017-2018)

Uudenmaan maakuntavaltuutettu (2017-2018)

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen (2017-2018)

Suomenkielisen jaoston jäsen (2017-2018)

Kaupunkiympäristölautakunnan varajäsen (2017-2018)

Opetuslautakunta, Svenska sektionen, ledamot (2015-2017)

Helsingin Kokoomuksen Naiset Ry hallituksen jäsen, sihteeri (2014-2017)

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Laajasalo, varapuheenjohtaja (2014-2017)


Vapaaehtoistyö

#kiusaamineneiolevitsi -kampanja koulukiusaamista vastaan yhteistyössä Aseman Lapset Ry:n, Helsingin kaupungin, poliisin ja Innokampus Oy:n kanssa. YES-verkoston #työharha-kampanja ja YES-kummitoiminta sekä nuorten työelämäyhteistyö.


Erityisosaaminen

Koulutus-, työ- ja elinkeinopolitiikka, yrittäjyys, johtaminen, hyvä julkinen hallinto, sisällöntuotanto, liiketoiminta ja viestintä, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot, kasvatus ja pedagogiikka.

Mirita Saxberg tuolilla pienon edessä