Mirita

Vaikuttamista yhteiskunnassa ja ihmisten välillä

Olen oppinut tekemään töitä asioiden eteen. En syntynyt varakkaaseen perheeseen, tai kasvanut poliittisen puolueen suojassa. Olen yrittäjä, opettaja ja akateeminen kahden lapsen sinkkuäiti Helsingistä. Perusarvojani ovat rehellisyys, yritteliäisyys ja ystävällisyys.

Olen niin äitiyslomalla, kuin vain yksinyrittäjä voi olla.  Neljän vuoden eduskuntatyön jälkeen keikkailen vuorovaikuttamisen kouluttajana, puhujana ja freelancer-juontajana. Vuosina 2015-2019 olin kansanedustaja Hjallis Harkimon poliittinen avustaja ja Liike Nyt –eduskuntaryhmän pääsihteeri. Perustin yritykseni vuonna 2006 ja työllistin lähes 100 tapahtumatyöntekijää. Aloitin työurani puhelinmyyjänä 13-vuotiaana. Olen siitä asti opiskellut ja tehnyt töitä mm. siivoojana, markkinoinnissa, myynnissä, taloushallinnossa, kehitysvammaisten avustajana ja opettajana eri asteilla.

Ajattelen, että jokaisella on oltava mahdollisuus hyvään elämään taustasta riippumatta. Kasvatetaan lapset rakkaudella ja koulutetaan nuoret kunnolla. Arvostetaan yrittäjiä, jotka luovat työtä ja hyvinvointia. Ahkeruuden täytyy palkita, jotta arki on parempaa.

Silti elämän tärkeimpiä asioita ei mitata rahassa. Hyvä olo lähtee luonnosta, liikunnasta ja läheisistä. Harrastan kierrättämistä, kirppiksiä ja vapaaehtoistyötä. Laskettelen ja haluaisin olla intohimoinen juoksija, mutta en ehdi pitkille lenkeille, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti.

Lue lisää: ”Mä en syntynyt kultalusikka suussa”


Erityisosaaminen

Kasvatus ja koulutus, työ- ja elinkeinopolitiikka, yrittäjyys, johtaminen, hyvä julkinen hallinto, eduskunnan käytänteet, sisällöntuotanto ja viestintä, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot, opetustyö.


Koulutus

Kauppatieteiden tohtoriopiskelija (joht.)

Hallintotieteiden maisteri (julkisjoht.): Social Capital of Political Leaders – The Third Dimension of Political Power

Ammatillinen opettaja (AmO)


Nykyiset luottamustehtävät

Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok)

Helsingin yrittäjät Itä-Helsinki, hallituksen jäsen

Aikaisemmat luottamustehtävät

Liike Nyt Helsinki -valtuustoryhmän puheenjohtaja (2018-2019)

Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok) (2017-2018)

Uudenmaan maakuntavaltuutettu (2017-2018)

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen (2017-2018)

Suomenkielisen jaoston jäsen (2017-2018)

Kaupunkiympäristölautakunnan varajäsen (2017-2018)

Opetuslautakunta, Svenska sektionen, ledamot (2015-2017)

Helsingin Kokoomuksen Naiset Ry hallituksen jäsen, sihteeri (2014-2017)

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Laajasalo, varapuheenjohtaja (2014-2017)


Vapaaehtoistyö

#kiusaamineneiolevitsi -kampanja koulukiusaamista vastaan yhteistyössä Aseman Lapset Ry:n, Helsingin kaupungin, poliisin ja Innokampus Oy:n kanssa (2017- ).

#työharha-kampanja ja YES-kummitoiminta nuorten työelämäyhteistyön vuoksi yhdessä YES-verkoston kanssa (2016-).