Jätän Liike Nytin ja palaan Kokoomukseen

Luovun tänään Liike Nyt Helsinki -valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä. Perustin sitoutumattoman ryhmän syksyllä 2018 kun työskentelin kansanliikkeen perustaja Hjallis Harkimon avustajana eduskunnassa. Jouduin tuolloin jättämään Kokoomuksen luottamuspulan takia.

Nyt kuitenkaan niitä tekijöitä, joiden takia perustin puolueettoman valtuustoryhmän, ei enää ole. Liike Nytin perustajat päättivät tehdä liikkeestä puolueen. Ymmärrän päätökseen johtaneet syyt, mutta Kokoomuksen riveistä valittuna kaupunginvaltuutettuna olisi ristiriitaista jatkaa Liike Nyt -ryhmän luotsaamista tässä tilanteessa. En halua kilpailla Kokoomusta vastaan.

Myös Liike Nytiin aiemmin liittyneet sitoutumattomat valtuustoryhmät ympäri Suomen ovat jättäneet tuoreen puolueen. On luonnollista, että Liike Nytissä tapahtuneet muutokset näkyvät myös Helsingissä. 

Liike Nyt on poikkeuksellisella tavalla onnistunut tavoitteessaan ravistella politiikan sisäisiä valtakeskittymiä ja herättää puolueet huomaamaan, miten tärkeää on ottaa ihmiset mukaan päätöksentekoon. Vaikka valitsen Kokoomuksen, olen kiitollinen viime keväänä päättyneestä työsuhteestani Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteerinä, sekä jäsenyydestä parlamentaarisen jatkuvan oppimisen ryhmässä.

Keskusteltuani Kokoomuksen ryhmän johdon kanssa olen ymmärtänyt, että se on yhtä mieltä tarpeesta muuttaa poliittista kulttuuria entistä osallistavammaksi ja avoimemmaksi. Vaikka jätän Liike Nyt -valtuustoryhmän, pyrin edelleen olemaan helsinkiläisten luottamuksen arvoinen ja jatkaa tehtävääni kaupunginvaltuustossa tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa.

Liityn kokoomuksen valtuustoryhmään. Uskon, että näin voin parhaalla tavalla edistää niitä asioita, joita minua äänestäneet pitävät tärkeinä. Muutoksista huolimatta arvot pysyvät. Minulle tärkeintä on tasapuoliset mahdollisuudet hyvinvointiin, yritteliäisyys, sekä kasvatus ja koulutus. Suuren ryhmän voimin kaupunkilaisten hyvinvointia on mahdollista parantaa kaikkein tehokkaimmin. Allekirjoitan edelleen kokoomuksen arvot, joiden takia liityin puolueeseen 2000-luvun alussa.

Kiitos Kokoomuksen ryhmälle, että saan jälleen työskennellä osana vaikutusvaltaista joukkuetta. Puolueettomana ehdokkaana sain noin 1530 ääntä viime vuoden eduskuntavaaleissa. Olen ollut yhteydessä joihinkin minulle äänensä antaneisiin helsinkiläisiin ja olen kiitollinen, että he tukevat päätöstäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *