Mitä eroa on johtajalla ja naisjohtajalla? Ei mitään

Ammatillinen pätevyys ei riipu sukupuolesta. Mitä korkeamman tason tehtävästä on kyse, sitä useammin huomio kiinnitetään haarojen väliin. Naisten ja miesten erottelu työnimikkeissä ylläpitää eriarvoisuutta. Sukupuolten eroja ei silti pidä häivyttää tasa-arvoa tavoiteltaessa.

Tosiasia on, että naiset ja miehet ovat erilaisia. Äiti on erilainen eläin, kuin isä. Sukupuolesta johtuvia jännitteitä on aina. On tuttua, että tärkeitä asioita puhutaan ”mies miehelle”. Naisvaltaisissa työyhteisöissä voi olla enemmän draamaa. Tyttäreni kutsui 10-vuotisjuhliinsa myös luokan poikia, koska sekaporukassa on hauskempaa.

Perinteisesti miehiä arvostetaan enemmän. Olen kuullut, että ”sulla on munaa” ja ”olet mies paikallaan”. Nämä on tarkoitettu kunnianosoituksiksi. Väitän, että naisen on oltava kolme kertaa miestä pätevämpi saadakseen saman kunnioituksen. Eräs vallantutkimukseeni osallistunut kansanedustaja totesi, että naisen on oltava jopa viisi kertaa pätevämpi, kuin miehen. Se on väärin.

Väitteeni kuitenkin on tosi. Nainen usein jonglööraa arjessa enemmän kuin mies, jotta lapset, puoliso, työ ja oma terveys tulevat hyvin hoidetuiksi. Tein eilen töitä lattialla istuen ja imetin samalla kotihoidossa olevaa taaperoani. Mies ei olisi tehnyt niin. En tarkoita, että naiset olisivat ylivertaisia. Itse sinkkuna olen epäonnistunut ainakin yhden elämän osa-alueen hoitamisessa.

Kunnioitan jokaista ihmistä sukupuoleen katsomatta, mutta vaativissa tehtävissä menestyviä naisia erityisen paljon. Julkaisin tästä tiivistetyn tekstin sosiaalisessa mediassa Minna Canthin päivänä. Linkedinissä sen luki noin 25 tuhatta ihmistä vuorokauden sisällä. Olen kiitollinen reaktioista ja palautteesta, joiden perusteella tasa-arvon ongelmat tunnistetaan työelämässä. Naiset ansaitsevat nykyistä isomman arvostuksen.

Miehiä ei vahingoitettu tätä tekstiä kirjoitettaessa.