Tehtyjä töitä Helsingin kaupunginvaltuutettuna

Tuhansia töitä, valvottuja öitä…Olen erikoinen kaupunginvaltuutettu. Asun kantakaupungin ulkopuolella yksin rakkaiden lasteni kanssa. Valtaosa valtuutetuista tulee keskustan rajojen sisäpuolelta. Vielä harvempi on kotihoidossa olevan kaksivuotiaan ja kouluikäisen sinkkuvanhempi. Teen valtuustotyötä opettajan arvoilla ja yrittäjän asenteella ammateistani johtuen. Olen opiskellut muutaman alan korkeakoulututkinnot ja perehtynyt poliittiseen päätöksentekoon monella tavalla. Lisäksi olen kokoomuslainen.

Neljä vuotta sitten kuntavaaleissa useat sadat helsinkiläiset antoivat äänensä erikoiselle valtuutetulle. Olen nöyrän kiitollinen, että pääsin edistämään asioita, jotka ovat tärkeitä minulle luottamuksensa antaneille ihmisille. Pääasiallinen tavoitteeni silloin oli edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Halusin puuttua koulukiusaamiseen ja parantaa kaupungin yhteistyötä järjestöjen kanssa, jotka osaavat hyödyntää tehokkaita keinoja kouluväkivallan vähentämiseksi.

Tällä valtuustokaudella Helsingissä käynnistettiin kunnianhimoinen koulukiusaamisen vastainen ohjelma, jota tehdään yhdessä järjestöjen kanssa. Alla kaupunginvaltuustossa tekemäni aloitteet ja toivomusponnet:

Lapset, nuoret ja koulutus

 • Harrastusten liittäminen osaksi koulupäivää
 • Kotihoidontuen Helsinki-lisän maksaminen yksinhuoltajaperheille
 • Lastenvalvojan toiminnan kehittäminen ja laadun parantaminen
 • Alle 3-vuotiaiden perhepäivähoidon riittävä resursointi
 • Haittoja ennaltaehkäisevä huumetyö

Työ, talous ja yrittäminen

 • Julkisen liikenteen lippuetu varhaiskasvatuksen hoitajille
 • Yksityisen hoidon tuen kuntalisän korotus
 • Kehitysvammaisten työkorvausten parantaminen
 • Esityksiä kaupungin budjetoinnin, yrittäjyyden ja taloudenpidon parantamiseksi (näitä valtuusto ei ole tukenut – tässä tavoitetta seuraavalle kaudelle).

Liikenne ja liikkuminen

 • Lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta keskustaan yksityisten lauttaliikennöitsijöiden kanssa
 • Malmin lentotoiminnan jatkuminen
 • Prosessissa on vielä aloite kuplahallista kaakon ja idän alueen asukkaiden talvitreenejä varten.

Ympäristö

 • Metsäalueen luonnonrauhan säilyttäminen Laajasalon ratikkavarikkohankkeen yhteydessä (en kannata varikkohanketta, vaan uskon, että sille on perusteltua etsiä muu sijainti)
 • Esityksiä lähiluonnon ja kulttuuriarvojen säilymiseksi rakennushankkeiden yhteydessä

Nyt pyydän teiltä, hyvät helsinkiläiset, luottamustanne taas kerran

On hyvä olla erikoinen. Moni meistä helsinkiläisistä on jollain tapaa erityinen. Arvoni ovat pysyneet samoina, mutta kokemus kaupungin asioiden hoitamisesta ja ymmärrys erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä kohtaan on vahvistunut entisestään. Nyt kun vauva ei enää valvota öisin, olen entistä vahvempi jatkamaan valtuustotyötä helsinkiläisten hyväksi. Kaupunginvaltuuston kokoukset venyvät usein pitkälle myöhäisiltaan ja muu kuin kokouksissa tehtävä työ ottaa oman aikansa. Onneksi lapsillani on hyvät isät, jotka haluavat olla lastensa kanssa. Ison osan kaupunginvaltuutetun luottamustehtävästä voi hoitaa silloin, kun lapset eivät ole kotona. Pyrkimykseni on tehdä Helsingistä meille hyvä koti ja antaa ääni myös muualla kuin kantakaupungissa asuville helsinkiläisille.

Äänesi on hyvin tärkeä, muistathan käyttää sitä! Varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021. Seuraan somea ja kuuntelen ajatuksiasi, sillä meille kaikille tärkeistä asioista pitää päättää yhdessä. Olen tavoitettavissa parhaiten sähköpostitse ja puhelimitse 0505621225.

Kiitos. Voit tutustua ajatuksiini kuntapolitiikasta täällä. Sivun alareunasta löytyy linkki tekemiini aloitteisiin ja ponsiesityksiin.