Kiitos ansiomerkistä, Suomen Yrittäjät

Mirita Saxberg sai Suomen Yrittäjien ansiomerkin työstään yksityisen yrittäjyyden hyväksi
🎖️

Olen iloinen ja yllättynyt. Arvostan saamaani tunnustusta yksityisen yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Sainkin samalla myös toimitusjohtajan arvonimen!

Toimin Helsingin Yrittäjien hallituksessa ja paikallisesti Itä-Helsingin Yrittäjien hallituksessa. Vapaaehtoinen järjestötoiminta on tärkeä osa yhteiskuntaa.

Suomalaista elinkeinoelämää kehittävää työtä teen kymmenettä vuotta. Näihin vuosiin mahtuu poliittista päätöksentekoa Helsingissä ja Uudellamaalla, sekä valtiotason vaikuttamista eduskunnassa kansanedustaja Hjallis Harkimon oikeana ja toisinaan vasempana kätenä.

Perustin oman firman kaksikymppisenä, kun opiskelin ensimmäistä korkeakoulututkintoani kansainvälisestä liiketoiminnasta. Yrittäjyys oli jo silloin akateemisen uran fokuksessa, mutta ei oman elinkeinotoiminnan suunnitelmissa.

Työskentelin tuolloin PR-työn freelancerina heti, kun olin jättänyt markkinoinnin päivätyöt Danfoss groupissa. Yhdessä tapahtumassa asiakas tiedusteli ”voitko toimittaa enemmänkin sunlaisia työntekijöitä?”. Kyllä järjestyy -mimmi perusti toiminimen ja rupesi rekrytoimaan. Kauppa aukesi heti ensimmäisten koulutusten jälkeen seuraavalla viikolla.

Tämä oli vuonna 2006. (Muistaako kukaan aikaa ennen älypuhelimia?)

Nyt olen ollut viestintäyrittäjä pyöreät 20 vuotta, mutta en ole koskaan kutsunut itseäni toimitusjohtajaksi. Olen kyllä koulutuksen ja kokemuksen kautta erikoistunut niin yritysten kuin julkishallinnon johtamiseen, mutta mielestäni modernille johtajalle sopii paremmin vaikka valmentajan titteli.

Palo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen – etenkin yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöhön – roihuaa jatkuvasti suurenevalla liekillä. Tulevaisuuden hyvinvoinnin tärkeys kasvaa kasvamistaan omien lasten mukana.

Lisää ajankohtaisia tapahtumia täällä ja facebookissa Mirita Saxberg – kaupunginvaltuutettu

Mirita Marketingin loistavat viestintäpalvelut löytyvät täältä ja CV täältä.